De technische goedkeuring, ATG, voorschrijven? Een nieuw informatieblad staat u bij.

Informatiebladen worden sinds geruime tijd, zij het sporadisch, op onze website gepubliceerd. De bladen behandelen verschillende onderwerpen om de gebruikers van onze oplossingen bij te staan.
Recent werd een nieuw informatieblad aan de reeks toegevoegd. Ze is in de eerste plaats gericht aan voorschrijvers die zich afvragen hoe een verwijzing naar de technische goedkeuring, ATG, kan opgenomen worden in het bijzonder bestek (het lastenboek). Zeker bij overheidsopdrachten is wat begeleiding nuttig. We namen gereputeerde juristen onder de arm en zetten alles op een rijtje.
Het informatieblad behandelt bondig het voorschrijven in private en publieke context, maar ook de daaropvolgende controle van de conformiteit met dat voorschrift. Het vermeldt hierbij de nodige voorbeeldclausules zodat u er onmiddellijk me aan de slag kan.
Lees meer in « ATG voorschrijven in de technische bepalingen van een bijzonder bestek ».
Het informatieblad is een beginpunt om vervolgens de gebruikers ook per sector, per familie van goedkeuringen en zo nodig per individuele technische goedkeuring te ondersteunen in het voorschrijven.

Deze post delen

Meer te ontdekken

Nieuws

Aanpassing van het reglement m.b.t. het gebruik en het toezicht op het ATG-beeldmerk

Hergebruik in de bouwsector zal steeds belangrijker worden. Voor handelsmerken op hergebruikte bouwproducten geldt het principe van “Trademark exhaustion”, d.w.z. de verkoop van gebruikte goederen is toegestaan en de bestaande handelsmerken moeten niet worden gewijzigd of verwijderd wanneer het product na het eerste gebruik opnieuw te koop wordt aangeboden.
Om de belangen van de rechtmatige gebruikers van het ATG-beeldmerk, d.w.z. de houders van technische goedkeuringen, te beschermen, heeft de raad van bestuur van de BUtgb verduidelijkt dat het ATG-beeldmerk niet mag worden gebruikt door entiteiten die hergebruikte producten op de markt brengen waarvoor een technische goedkeuring werd afgeleverd vóór het eerste gebruik van de producten.

Nieuws

Ontwerp van palen en micropale

Recent hebben er een aantal belangrijke wijzigingen plaatsgevonden met betrekking tot het ontwerp van palen en micropalen in België.
Zo werd een revisie van de nationale bijlage van de Eurocode 7 gepubliceerd, met name NBN EN 1997-1 ANB: 2022, die op haar beurt verwijst naar Buildwise Rapport 20 voor het ontwerp van palen en micropalen.
In Buildwise Rapport 20 worden voor de verschillende paal(sub)categorieën installatiefactoren, modelfactoren en partiële veiligheden voorgesteld. Er werd geen differentiatie meer doorgevoerd in al deze ontwerpfactoren, dit in tegenstelling tot eerdere versies (met name Buildwise Rapporten 12 en 19).

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Scroll naar boven

Vind wat u zoekt

Met deze eenvoudige zoekmodule kunt alle informatie op de site vinden, hetzij een ATG, een ETA of inhoud op de pagina's van de site... U hoeft slechts een trefwoord, een ATG/ETA-referentie, een productnaam, een fabrikant of een toepassingsgebied in te voeren...

Met deze eenvoudige zoekmodule kunt alle informatie op de site vinden, hetzij een ATG, een ETA of inhoud op de pagina's van de site... U hoeft slechts een trefwoord, een ATG/ETA-referentie, een productnaam, een fabrikant of een toepassingsgebied in te voeren...